Kezdőlap
Ismét megbékélés PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2014. szeptember 01.

 Megjelent a Békességes szó című kötet.

Bemutató: szeptember 4-én, csütörtökön, délután 6 órakor Budapesten, a Párbeszéd Házában (VIII. ker. Horánszky u. 20.). Közreműködik: Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész.

- Hét országból ötvennyolcan szólnak arról, hogy mi dolgunk a világnak ebben a kicsiny és zajos szögletében, s hogy sikerül-e példakövetőkből példává lennünk. -

Részlet:..."A népdal nem ismeri a határokat, nem ismeri a kirekesztést, gyűlöletet. A népdal lelkülete, szépsége azért tudott kimagasló művészetté kristályosodni, mert az egykoron nagyrészt békében egymás mellett élő népek, nemzetek megajándékozták egymást saját népművészetükkel. - Ezt már Szvorák Katalin írta, aki hozzátette: Politikai véleményt kinyilvánítani ritka alkalom számomra, mert Bartók 1937-ben megjelent gondolata gyakran visszacseng lelkemben: "...ahol a politika kezdődik, ott megszűnik a művészet és a tudomány, megszűnik a jog és belátás." Charta ügyben mégis megszólalt, persze ezzel is aláhúzta, hogy ez a mozgalom nem politika, legalábbis nem pártpolitika, hanem a szó ősi értelmében közös világunk (poliszunk) ügyeinek intézése.

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 01. )
Tovább...
 
Új animációs film zenéje PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2014. szeptember 01.

Elkészült Keresztes Dóra új animációs filmje
Forrás: MTI|2014.08.28. 16:24:00
 
Befejeződtek Keresztes Dóra Játékok szárítkozás közben című, legújabb animációs filmjének munkálatai, miközben a grafikus-rendező munkáiból a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon mutattak be kiállítást.
...Keresztes Dóra a Játékok szárítkozás közben című animációs filmjéről szólva elmondta: a munkálatokkal éppen a hirosimai kiállítás előtt végeztek, jelenleg az angol feliratok készülnek a papírkivágásos technikával készült filmhez.
Kiss Áron a 19. század végén állított össze egy nagyszabású gyűjteményt az akkori Magyarország területéről származó gyerekdalokból, mondókákból. Ebből zenésített meg Kiss Ferenc zeneszerző egy kisebb válogatást, melyet Szvorák Kati és tanítványai énekelnek - számolt be a rendező.

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 01. )
Tovább...
 
Ikon a Hír Tv-ben PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2014. szeptember 01.

Az Ikon vendége Szvorák Katalin
(augusztus 20. este 22.30)


Kossuth- és Liszt-díjas énekművész. Szvorák Katalin énekelt Németországban némasági fogadalmat tett apácáknak, énekelt az amerikai Fehér Házban, de a szlovák parlamentben is. Felvidéki, Palócföldön született.

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 01. )
Tovább...
 
Kenyérszentelés Somoskőújfalun PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2014. szeptember 01.

 AKINEK A HITELESSÉG JELENTI
A LEGTÖBBET


Himnusz és Szent István énekek, rendhagyó helyszínen az augusztus 20-i Szent István napi nemzetközi díjugrató versenyen Salgótarjánban.
Kakuk József tulajdonos hívta meg díszvendégnek Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművészt és Koncz Gábor Kossuth-díjas színművészt. Az államalapító Szent István Ünnepén kiemelt lovas rendezvény a Magyar Lóért Toyota Kupa Díjugrató Verseny, mely minden év augusztus 20-án kerül megrendezésre Somoskőújfalu határában, a Platthy József Lovas Stadionban, mely már évek óta nagy szakmai és közönségsikerrel zárul.

Fotók: Koncert Füleken és kenyérszentelés Kakuk Józsefnél Somoskőújfaluban (Koncz Gáborral és András Atyával, 2014.aug.20.)

AKINEK A HITELESSÉG JELENTI A LEGTÖBBET:
Exluzív interjú
Szvorák Katalinnal a 10. Toyota Kupa díjugrató verseny kapcsán

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 01. )
Tovább...
 
Nyárvégi egyveleg PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2014. szeptember 01.

 Nyombiztosítás a’la Ablonczy Balázs

Nyomkeresés augusztus derekán...

múltidéző kirándulások izgalmas torzó-töredékei:

szedrezés és gombázás a Holdvilágárokban, lévai anziksz Rudnói Teréz írónő nyomdokaiban, menyasszonyi párták Rimócon, Gyula virágai, Tárkányi Béla egri kanonok Petőfi szállásadójának izgalmas kapcsolata egy színésznővel és az apácazárda főnővérével, a Gottschlig-féle igazi rum reklámja Balassagyarmaton, magyar népviseletbe öltözött japán turisták "nonszenszje" Hollókőn, a váratlan látogató Kőbányai János Jeruzsálemből. a Singer kocsma és az Örkény-ecetgyár identifikálása Verebélyen, Gans-Ludassy sírja Révkomáromban, Lívia szomszédasszonyunkkal, a Klobusiczky-Jankovich- Keltz stb. utóddal feledhetetlen időutazás Zsitvaújfalúban, rejtélyes királykoronás sír felfedezése Nyitraivánkán, Fraknói Vilmos édesanyjának megtalált sírja Ürményben, szívfacsaró szlovák-magyar (monarchikus) lelki összetartozás-összetartás a Hunyady grófok emlékeinek gondozójával: Vilola Haršániová irónővel...

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 01. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 31 - 35 / 288
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
13.jpg 10.jpg 3.jpg 1.jpg 16.jpg 11.jpg 4.jpg 12.jpg 6.jpg 14.jpg 8.jpg 7.jpg 2.jpg 5.jpg 15.jpg 9.jpg
Szereplések
FELLÉPÉSEK 2015-ben:

Január 17.
Budapest, A Petőfi Irodalmi Múzeum, (Budapest, V. ker., Károlyi u. 16.), szombat este 7.00 óra, Tinódi Sebestyén neve napjának tisztelete
Január 21.
Hermina Egyesület, szombat 14:30 óra, Szvorák Katalin és Kudlik Júlia - "Szeretettel – dalok és gondolatok"
Március 13.
Nagykároly - a város, mely nem enged a '48-ból - a Károlyi kastély Lovagterme, 17.00 óra
Március 15.
Szentendre Fő tér, Ünnepi műsor
Március 19. - Április 2.
Délvidéki tournée Kudlik Julival. 14 lemezbemutató előadás (Szabadka, Nagybecskerek, Újvidék, Zombor, Kikinda, Törökkanizsa stb.)
Április 12.
Pomáz, Katolikus templom, 15.00 óra, Szeretettel lemezbemutató Kudlik Julival
Április 16.
Művelődési Központ, 18.00 óra, X. Alistáli Zenei Napok, Szeretettel lemezbemutató Kudlik Julival
2004 © doengs.com